Hjem / Jobb og arbeid i Vennesla

Arbeid

I Vennesla tenker vi sammen, skaper vi sammen og jobber sammen.

Velkommen til kommunen med de høye målene og de lave skuldrene 


Arbeidsplasser er fundamentet for all velstand og god framtid.  Vårt mål er at flest mulig mellom 18 og 67 kan finne drømmejobben sin og leve ut sitt potensiale som gründer, fagperson og menneske. Industri og håndverk preger Vennesla. Vi har kjente industribedrifter som HuntonitNorgesplaster og  Hydro Vigelands Brug  - og dusinvis av håndverksbedrifter. Nesten 14 prosent av de yrkesaktive i Vennesla jobber innen bygg- og anlegg, nesten dobbelt så mange som ellers i landet. 70 prosent av Vennesla er skog, med de enorme mulighetene for vekst og utvikling det gir. Svært mye skjer i Sørlandets mest urbane gründermiljø i Hunsøya Næringspark.

Vennesla er en del av Kristiansand-regionens mangfold. Vi er også kommunen som ligger midt i verdens største kraftoverskudd. Det derfor verdens største, grønne datasenterpark med over 800.000 kvadratmeter bygningsmasse utvikles av Bulk Infrastructure i vår kommunene. Bulk har også planer om å utnytte varmen fra spillvarme. Både gartneri og tørkelager for ved er på trappene. 

Nyskaping er tradisjon hos oss. I Vennesla tar vi verdens nyvinninger hjem og gjør dem til lokalsamfunn.  Vi har alltid gjort det. Vi skaper sammen, tenker sammen og arbeider sammen.  Framover handler dette ikke minst om hvordan vi kan inkludere flere. Politikerne i Vennesla har satt arbeidsplasser, økt inkludering og klimasaken aller øverst på dagsorden. Vennesla skal være Norges ledende samskapingkommune.