Hjem / Julegada i Vennesla

Julegada

Norges største julemarked.


70.000 mennesker besøkte Julegada i Vennesla sentrum i 2019. Julegada er blitt en unik attraksjon som setter Vennesla på kartet.


På to år er Julegada blitt landets største julemarked med over 70.000 besøkende! Julegada er Agders neste største festival etter enorme Palmesus i Kristiansand.

Vennesla-politikerne dro til Tyskland i 2017 og skulle egentlig se på bebygde broer, men turen ble utsatt grunnet kongebesøk. Derfor ble det julemarked i Dresden i stedet. På vei hjem bestemte de seg. Julemarked kan sende kunder til Vennesla, bli en scene for lokalt kulturliv og et samskapingsprosjekt der frivillige, næringsliv og kommune skaper noe å være stolt av. Visst skal handelen gå, men like viktig er det å skape møteplasser for folk og mestringsfølelse for deltakerne.

Over 70 boder frister med de lekreste varer. I teltet er det 500 sitteplasser og konserter med lokale og nasjonale stjerner hver kveld. På scener i sentrum gjennomfører barn og unge, ungdom og frivillige over 200 kulturarrangementer. Flere hundre barn fra ulike kulturskoler er involvert og over 1000 bidrar som frivillige.

Uka før jul bør tilbringes i Vennesla. Hvis du vil ha julestemning er plassen her hos oss.