Hjem / Mulighetene i Vennesla

Mulighetene

Angrer ikke på at hun valgte Vennesla

Janne Nordahl er født og oppvokst i Kristiansand. Som ung flytta hun til Vennesla og fikk nesten sjokk. Vennesla var så mye bedre det var enn hun trodde. I 2019 flytta hun jobben til Vennesla - og igjen ble hun overveldet av kvalitetene i bygda. Janne Nordahl er markedssjef i Sørlandskjøkken AS og driver også eget firma innen markedsføring i sosiale medier. Hun opplever ei bygd der folk heier på hverandre og hjelper hverandre:

- Det er som om hele Vennesla har bestemt seg for omstilling og nyskaping etter at papirfabrikken la ned. Du kommer til et miljø hvor bedrifter støtter hverandre, handler av hverandre, utvikler hverandre og deler kompetanse, sier Janne.
Hun illustrerer med en historie fra det lokale supermarkedet: - Jeg hadde handla ganske mye, men da jeg skulle betale, oppdaget jeg at kortet lå igjen hjemme. Fryktelig flaut! Kvinnen i kassa skjønte at jeg var fortvilet og sa: "Slapp av, jeg betaler. Du kan vippse meg når du kommer hjem!" Sånn er Vennesla - helt fantastisk.

"Sammen blir vi bedre", lyder mottoet til Vennesla Næringsforening. Janne sier hun opplever dette i praksis hver dag.
- Vi er nærme byen, vi har store naturressurser og mye spesialkompetanse, men det jeg mener skaper aller største muligheter i Vennesla er viljen til å samarbeide - den lokale patriotismen. Vi gjør hverandre gode, sier Janne, som mener mange har mye å lære av det gode samspillet som skjer i Vennesla.


Alle bygder og kommuner har muligheter, men det er noe med holdningene i Vennesla som gjør mulighetene større her.