Hjem / Etabler og invester i Vennesla

Etabler og invester

Gründermiljø, bedrifter i verdensklasse og samskapingsmiljø.


I 400 år har kompetanse utenfra møtt kompetanse innenfra i Vennesla. Vi har tatt verdens nyvinnger hjem og gjort dem til lokalsamfunn - fordi vi samarbeider!Papirfabrikken, aluminiumverket, heisfabrikken, plasterfabrikken, huntonitfabrikken, datateknologibedrifter... De har gjort Vennesla til en av de ledende håndverks- og industrikommunene i landet. Vi kan nyskaping, vi kan etablering og vi kan næringsliv - og vi får jobbene gjort. Vi har sterke innovasjonsmiljøer som kan hjelpe deg videre med ditt prosjekt. (nederst på siden finner du adressene du trenger)

I dag preges Vennesla kommune av et næringsliv som dyrker samarbeid, og av hundrevis av små- og mellomstore verksted, håndverks og handelsbedrifter. Kommunen og næringslivet har sammen sagt at vi skal bli den grønne urbane bygda i Norge. 

  • På Støleheia i Øvrebø bygges verdens største datasenterpark basert på fornybar energi, i regi av Bulk-konsernet. Parken blir på over 3000 dekar. Fra samme sted går Havfruen-fiberkabel til New Jersey.
  • Hunsfos Næringspark transformerer den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfos Fabriker til Sørlandets mest spennende og urbane næringspark med over 100 bedrifter. Håndverkere, butikker, bakeri, restauranter, tannlege, konsulenter, filmskapere, mediebedrifter og mange flere har skapt et unikt vekstmiljø. over 600 ansatte er nå tilknyttet næringsparken. Til nå er 30.000 kvadratmeter bygningsmasse rehabilitert. Det dobbelte gjenstår.
  • Stamveien, riksvei 9, går gjennom Øvrebø og Hægeland og gir store muligheter innen reiseliv og handel. På Hægeland finner du traktorbutikkene og maskinforretningene på rekke og rad - et regionalt kluster innenfor sin nisje. 
  • Skogen er en enorm ressurs, og dekker 70 prosent av Venneslas areal. Huntonit er i dag Venneslas største treforedlingsbedrift. Treforedling ligger i genene i Vennesla. Kommunestyret er opptatt av treforedling som en del av klimaløsningen.