Hjem / Boligmarkedet i Vennesla

Boligmarkedet

Smååsane, Lomtjønn, Heptekjerr, Øvrebø, Hægeland.


Du får mye for pengene når du kjøper bolig i Vennesla kommune.


De siste årene har eiendomsmeglerne meldt om en ny trend. Folk fra nabokommunene velger Vennesla som bosted med begrunnelsen: "du får jo alt i Vennesla." 

Dette har sammenheng med aktiv utbyggingspolitikk av attraktive boligområder, som utsiktsplassen Smååsane, naturskjønne Homstean eller leilighetsprosjekter i sentrum. Det skaper store valgmuligheter for de som vil bo. De kommende årene skal det bygges nesten 1000 nye leiligheter i sentrum og på Hunsøya i Vennesla.

 Det er kortere fra Vennesla og Øvrebø til Kristiansand enn fra enkelte av bydelen i by-kommunen og prisnivået er vesentlig lavere.

MERK: Noen av reportasjene under har betalingsmur.

Du får mye for pengene i Vennesla kommune.  Rett rundt 200 boliger er til salgs i Vennesla til enhver tid. 

De fleste er eneboliger, men du finner boliger i alle kategorier, fra populære småbruk i Øvrebø og Hægeland til urbane leiligheter midt i Vennesla sentrum. Vi har alt i Vennesla - og du får mye mer for pengene enn i storbyen. I 2019 hadde Vennesla 4101 eneboliger og 666 leiligheter.

Politikerne har av klimahensyn sagt at fremtidig boligbygging skal skje sentralt i de tre bygdene Øvrebø, Hægeland og Vennesla. Det satses på fortetting og urban utvikling rundt Otra midt i Vennesla og tette boligområder. Det åpnes for enkelte spredte boliger der det er naturlig. Høsten 2019 startet Vennesla kommune og Agder kollektivtrafikk et samarbeid for å gradvis forbedre lokalt kollektivtilbud. Målet er at det blir like vanlig å ta buss internt i Vennesla som til og fra byen.

Prosjektet "den kortreiste bygda" skal gjøre det mulig for nesten 12.000 innbyggere å gå og sykle til alt. Prosjektet er den del av den nye Byvekstavtalen og beløper seg til over 300 millioner kroner.