Hjem / Bo og leve i Vennesla

Bo og leve

Vennesla har bokvaliteter de fleste misunner oss.

"Mi kjæme" heim synger vi i Venneslasangen. Det er sant. Du kommer hjem når du kommer til Vennesla.


Som en eiendomsmegler humoristisk sa: "Kristiansanderen flytta til Vennesla. Det gikk ikke lenge før han begynte å hilse på naboene og snakke med de rundt seg." Vennesla kommune består av bygdene Vennesla, Øvrebø og Hægeland. 

Du kommer til lokalsamfunn med mye fellesskap, et fantastisk engasjement og enda større muligheter. Vi har et variert og voksende næringsliv. Kommunen preges av en helt spesiell optimisme, patriotisme og folkelighet.  Flere enn 130 ulike frivillige lag og foreninger har tilbud i Vennesla kommune. De største er idrettslagene, menighetene og historielagene. Vi har et fantastisk tur-  og skiløypenett,  idrettsanlegg i toppklasse, et aktivt og levende kulturliv og et boligmarked med noe for enhver smak. Du kan velge mellom urbane leiligheter ved elva og i sentrum eller eneboligområder på vakre utsiktstomter.  

Vi har 16 barnehager, fem barneskoler,  to ungdomsskoler  og tre videregående skoler. 20 minutter unna Vennesla sentrum ligger internasjonal flyplass. Like kort er det til et universitet i toppklasse, storbylivet i Kristiansand og ferjeforbindelse til Danmark. Vi ligger rett ved Europas flotteste dyre- og fritidspark, noen av landets flotteste feriedestinasjoner og «storbyen» Kristiansand med sitt rike underholdnings- og kulturliv. Skjærgården er minutter unna, høyfjellet en drøy time. I Vennesla kan du kombinere familie- og yrkesliv på en flott måte. Det er godt utbygd kollektivtilbud for pendling til og fra Kristiansand  i alle de tre bygdesentrene i kommunen. Det er også et stadig bedre lokalbuss-tilbud i Vennesla

HER KAN DU SE DEN FLOTTE VIDEOEN MED VENNESLASANGEN