Hjem / Verdensberømt bibliotek og kulturhus

Verdensberømt bibliotek

Venneslas storstue og samlingsplass


Biblioteket i Vennesla besøkes årlig av arkitektinteresserte fra hele verden. Det verdensberømte bygget blir stadig mer populært.

Helen&Hard tegnet biblioteket som åpnet en høstdag i 2011. Det fikk navnet "Et nytt kapittel" og åpnet samme uka som Vennesla kommune feiret 150-årsjubileum. Som en skjebnens ironi gikk hjørnesteinsbedriften, papirfabrikken Hunsfos, konkurs samme uka. Et fortettet øyeblikk i Venneslas mangfoldige historie.

Og du verden for et nytt kapittel det ble i Vennesla. Det kan du lese mer om på andre sider på dette nettstedet. Nå konsentrerer vi litt mer om Biblioteket, eller Kulturhuset som vi kaller det til daglig. En rekke internasjonale nettsteder har kåret bygget til et av verdens vakreste biblioteker, amerikanske Huffington Post kåret det til verdens fjerde vakreste. I 2012 vant vårt kjære bibliotek og kulturhus Statens Byggeskikkpris - med følgende begrunnelse: "Vennesla bibliotek- og kulturhus har fått mye omtale i norsk og internasjonal arkitekturpresse. Konstruksjonen minner om en innvendig hval, der 27 ribber spenner over hele rommet og tjener som bibliotekhyller, sitteplasser og inneholder tekniske føringer. Det er et sunt bygg og det lukter godt. Vennesla bibliotek er et eksempel på hvordan god arkitektur kan bidra til å utvikle et sted."

Vennesla har fått et fantastisk og unikt fellesrom for alle. Daglig myldrer det i kafeen. Skoleklasser kommer og går. På ettermiddager er det kino, teater og masse aktivitet via Kulturskolen. Kulturhuset er blitt ei storstue og et samlingspunkt som skaper lokal stolthet.

Kommunens Innbyggertorg er også lokalisert i Kulturhuset. Vi ønsker å skape en felles møteplass for flest mulige.