Hjem / Turistattraksjoner i Vennesla

Attraksjoner

Vennesla ligger i en region med noen av landets flotteste opplevelsestilbud.


Attraksjon betyr noe som virker tiltrekkende på et publikum. I så måte er hele Vennesla kommune en attraksjon. 


Visit Vennesla er et nettsted der du finner alt du trenger som besøkende i Vennesla. Vi vil likevel fortelle litt her også. 

Tømmerrenna  fra Grovane besøkes årlig av flere titusen mennesker og er et av Agders mest populære turmål. Setesdalsbanen går i samme område - Norges eldste og lengste veteranjernbane med internasjonal verneverdi har nesten 30.000 passasjerer i året. Otra er ei lakseelv i toppklasse I Øvrebø finner du hele Kristiansand-regionens skileikpark, Sandrip Fritidspark  - et eldorado for barne-familier og treningsnarkomane hele året.  I Hægeland ligger Røyknes, sørlandsbyen i skogen, og Ropstadknuden - toppen hvor du ser nesten hele Agder på ei gang.

Vennesla er sentralt plassert i Agder. Det er kort vei til skisteder som Hovden, Brokke og Bortelid og enda kortere vei til kysten med sørlandsskjærgården og Kristiansands mangfoldige tilbud. Dyreparken er 25 minutter unna, danskeferja og flyplass likeså. Venneslas stoltheter er kulturhuset, tømmerrenna, Setesdalsbanen, Sandrip, sykkelrute 3 opp til Setesdal og Vigeland hovedgård. Du kan også prøve strikkhopp i Juvet eller nyte livet langs vår fantastiske strandsti. Vi har også et fantastisk tur- og skiløypenett og en svømmehall hele regionen besøker.

Les mer om noen av våre attraksjoner under: